maanantai 17. elokuuta 2015

Beautiful Borgå

Viikonloppu tuntui taas hurahtaneen ohi ihan silmänräpäyksessä, kun joka päivälle riitti jos jonkinlaista ohjelmaa ihanien ystävien kanssa. Perjantaina näin pitkästä aikaa Neaa, lauantaina suuntasin nenäni kohti Porvoota ja sunnuntaina vietin vielä muutaman tunnin Marian ja Ernan kanssa syöden ja rupatellen. Tämä postaus on kuitenkin omistettu vain ja ainoastaan ystäväni Sissin kauniille kotikaupungille, eli Porvoolle.

Saavuin Porvooseen yhden maissa iltapäivällä, jolloin Sissi lähti heti ensi töikseen esittelemään mulle ihastuttavaa vanhaakaupunkia. Pyörittiin toinen toistaan suloisemmissa pikku putiikeissa ja käytiin ehkä maailman ihanimmassa Cafe Helmessä ensin lohipiirakoilla ja myöhemmin vielä kahvillakin. Käppäiltiin Raatihuoneentorin läpi Porvoon kuuluisalle kirkolle ja vielä Pienen Suklaatehtaan kautta takaisin jokirantaan.

Päivällä koko vanhakaupunki kuhisi turisteja, ja esimerkiksi Brunbergin myymälään oli kadulle asti ulottuva jono. Suurin osa putiikeista meni kuitenkin jo melko aikaisin kiinni, joten väenpaljous hälveni iltapäivään mennessä sen verran, että sain napattua muutaman kuvan näteiltä mukulakivikaduilta.

IMG_1749
IMG_1766IMG_1742 Documents11 Kollaasit14IMG_1744 IMG_1765 IMG_1769 IMG_1780 IMG_1794 IMG_1795 IMG_1797 Kollaasit15

Illemmalla palasimme vielä vanhaankaupunkiin syömään Johans-nimiseen ravintolaan, joka sijaitsee aivan joen tuntumassa. Kumpikin meistä päätyi ottamaan maukkaan, tummasta sämpylästä tehdyn burgerin. Ruuassa eikä tunnelmassa ollut kerta kaikkiaan mitään valittamista, joten voin suositella kyseistä paikkaa muillekin Porvoossa kävijöille. 

Pääsin vielä kaiken kukkuraksi tutustumaan kaupungin villiin yöelämään, joka suorastaan kukoisti Porvoon ainoassa yökerhossa, La Fiestassa. Eipä siinä mitään, meillä oli Sissin kanssa ihan älyttömän hauskaa ja jaksettiin kepeästi pilkkuun asti. Sunnuntaina käytiin vielä joskus yhden pintaan "aamu"kahvilla Paahtimossa, joka oli kyllä paikkana ihan käymisen arvoinen, ja tilaamani lattekin oli erinomaista. 

Tämän visiitin myötä olen vielä aiempaakin vakuuttuneempi siitä, että Porvoo on epäilemättä yksi Suomen kauneimmista kaupungeista. Iso kiitos vielä hulvattomalle emännälle/oppaalleni Sissille ; ) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti