sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Maailman Paras Juustokakku

_MG_8086

Synttäreilläni tarjolla ollut juustokakku sai sen verran kehuja osakseen, että päätin muutaman vieraani pyynnöstä jakaa sen reseptin täällä blogin puolella. Äitini on tehnyt tätä samaista Hovi-aprikoosipiirasta kyseisellä ohjeella niin kauan kuin vain jaksan muistaa. Se on ollut vakiotarjottavana aina lastenkutsuista yo-juhliini asti, ja joka kerta se on tehnyt yhtä lähtemättömän vaikutuksen juhlavieraisiin.

Viime viikonloppuna en tajunnut ottaa ainuttakaan kuvaa luomuksestani, joten "jouduin" tekemään tänä viikonloppuna uuden kakun, jotta sain tähän postaukseen vähän kuvitustakin. Joten tässä se nyt tulee -maailman parhaan juustokakun täysin alkuperäinen ohje.


HOVI-APRIKOOSIPIIRAS

Pohja: 
150-200g kaurakeksejä murskattuna
50g voita sulatettuna

Täyte:
100g appelsiininmakuista Hovi-tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl vanilliinisokeria
1 appelsiinin mehu
5 liivatelehteä

Päälle:
1 tlk säilykeaprikooseja
3 liivatelehteä

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa esim. lihanuijalla painellen.* Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Laita irtoreunavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksimuruseos lämpimänä kakkuvuoan pohjalle. 

*Itse murskaan keksit kaulinta apuna käyttäen. Muovipussin kannattaa olla tarpeeksi paksu (esim. leipäpussi), koska tavalliset hedelmäpussit hajoavat helposti. 

Sekoita kulhossa tai monitoimikoneessa juusto, rahka ja sokeri* tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja lisää juustoseokseen. 

*Olen viime kerroilla käyttänyt ruokosokeria, joka käy ihan yhtä hyvin väristään huolimatta.

Liota liivatelehtiä noin viisi minuuttia kylmässä vedessä. Pusertele enin vesi pois ja liuota ne kuumennettuun appelsiinimehuun. Lisää liivate ohuena nauhana hyvin sekoittaen juustomassaan. Kaada seos keksimurupohjan päälle vuokaan. Laita viileään hyytymään pariksi tunniksi.

20150214-195223

Avaa aprikoositölkki ja ota puoli desiä lientä talteen. Soseuta aprikoosit ja loppu liemi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. 

Liuota kylmässä vedessä turvotetut liivatelehdet kuumennettuun aprikoosiliemeen ja lisää ohuena nauhana soseutettujen aprikoosien joukkoon. Kaada aprikoosiseos tortun päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään pari tuntia (tai mielellään yön yli). 

Irrota tortun reunat varovasti veitsellä vuoan reunasta ennen kuin poistat sen. Nosta torttu varovasti tarjoiluvadille. 

Nauti!

_MG_8087

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti